Asztalos Eszter “BIBUBELL”

Asztalos Eszter “BIBUBELL”

SFG II KETTLEBELL EDZŐ (StrongFirst 2-es szint)

Biography:

Biológia tanári diploma → HR postgraduális képzés → jó angol nyelvtudás → multi cégnél 14 év HR területen + 2 gyerkőc.

Egyenes út az edzősködéshez!

Vagy nem? 🙂

Az OKJ-és Sportoktatói oklevelet még az egyetem alatt megszereztem, mivel a mozgás mindig is fontos része volt az életemnek (tinédzser koromban versenyszerűen atletizáltam, később triatlon és mountainbike elégítette ki a mozgásigényem)

Szülések után próbáltam sokféle módon visszanyerni a formámat, de a futás nem ment, aerobikkal meg sem izzadtam, viszont a koreográfiába belegabalyodtam. A spinning iszonyat unalmas volt és nem igen hozott változást.

2011-ben bátyám mesélt erről a különleges eszközről és edzésmódszerről. Miután felesége is elkezdte, tőle is csupa jót hallottam róla, és mivel nőként is nagyon elégedett volt az eredménnyel, elhatároztam, hogy keresek Budapesten lehetőséget.

Az első hónap után a tartásom kezdett javulni, és tónusba jöttek az izmaim. Azt vettem észre, hogy több energiám van a napi feladatok elvégzésére is, és jobban bírom a munka és családi kötelezettségekkel járó terhelést. A második hónap után már a környezetem is szóvá tette, hogy fogytam és javult a tartásom, illetve magabiztosabb lett a fellépésem.

Mivel saját tapasztalataim is igazolták a módszer hatékonyságát, végleg elköteleződtem a kettlebell edzések mellett.

2014-ben az edzőtársak és egy helyettesítő edző ültette a bogarat a fülembe, hogy azon kívül, hogy jó formában vagyok (külalak és teljesítmény szempontjából is ;)) nagyon tudom motiválni a velem edzőket, hogy ne adják fel, bírják végig csinálni az edzésprogramot.

Ez segített abban az elhatározásban, hogy másoknak is segíteni fogok elérni a céljaikat.

Először megszereztem a Strong First level 1, majd a level 2 edzői diplomát, továbbá a Ground Force Movement Instruktori végzettséget és az FMS (Functional Movement Screening) szakértői diplomát. Ezt követően sikeresen vizsgáztam a Thor Gym Funkcionális Edző képzésén (Thor FMT) is. 

Kiegészítésnek edzés programozást tanultam és SMR (önmasszázs metodológia) kurzusokon is részt vettem, továbbá elsajátítottam a legalapvetőbb technikákat az SMR henger és labda használatával.

Mindig fontosnak tartottam, hogy bármilyen edzés esetén ügyeljünk a gyakorlatok helyes elsajátítására, hiszen ezáltal érhetjük el az optimális hatást és kerülhetjük el a sérüléseket.

Edzőként ezért különösen nagy figyelmet fordítok arra, hogy csak akkor kezdjen valaki komolyabb súlyokkal dolgozni, amikor már megtanulta azokat szakszerűen használni. Erre a későbbiekben is fokozottan ügyelünk.